Sunday, April 11, 2010

Pergi Pisang



It’s funny how certain food could bring back long lost memories… Pisang pun boleh imbas kenangan lalu… ish, kalau la boleh masak kat sini kan best… boleh buat cucuq pisang… haa, kenapa org johor makan cucuq pisang dgn cabai kicap? Peliknya…

Teringat ni…

I was once treated for low potassium levels in my blood. I remember having to wake up at 300 am to swallow little yellow pills… sampai sekarang tak fhm kenapa kena makan ubat pukui 3 pagi? it wasn’t serious though.. but as I was discharged from the hospital, I was advised to eat at least a banana every day which I only followed for about a week I guess… haha.. susahla duk asrama… dewan makan bukan bagi pisang tiap2 hari… malas juga nak beli pisang bawa balik bilik, macam pelik… but since I had to choose between pills and pisang, of course I went for pisang since I hate ubat with all my heart…

Tiba-tiba tergerak nak search pasal hypokalemia

I guess, it was just due to my poor diet back then. Tu la, suka buat perangai malas makan lagi! Laa ni duk buat balik! Takpa, makan pisang… hahaha…

and see this, what an interesting packaging!!!!

2 comments:

Anonymous said...

banyak sguh masa, gmbr pisang kotak yg aneh pon ada

KIAMBANG said...

yayayaya... saya mmg slalu byk masa untuk merapik dah tak buat kilija!