Friday, May 7, 2010

Smile (takda tajuk lain ka?)

OK. Mari-mari tuan dan puan sekalian, saya yang kemalasan untuk mengadap autocad mahu merepek lagi. Ini ialah post dedikasi, dedikasi untuk yang merasakan post ini sememangnya didedikasikan untuknya. Pening. Tulaa… jangan ngadap google earth lama, dahla buat research tentang Penang ni… the best gift for me right now is a Melb-Penang air ticket… so homesick!

Anyway, let’s go back to my dedication. Macam nilah, nak cerita… tekanan hidup ni datang dari pelbagai arah, kadang orang lain yang diduga, kita yang stress.. contoh macam ada setengah org tu, tengok orang kunyah besi, lepas tu dia yg rasa ngilu.. ish, apa punya contoh daa...anyway, at one point, giving up might sound so right, but we all knew that it is not a good option, well, maybe it’s never an option. Dan kekuatan itu datang dari tuhan melalui sumber-sumber tertentu. Selalunya daripada orang-orang disekeliling, sebab tu manusia ni dicipta sebagai makhluk bermasyarakat.

Rasanya, sejak buat seni bina ni, setiap semester ada bercerita tentang tekanan, pada hakikatnya, tekanan itu ada saja tak kisah lah bidang apa yang diceburi. Cumanya, mahu bercerita… ada orang, sekalipun dia selalu cakap, tak reti dan tak tahu nak respon pada teman yang mengadu, tapi dia tak sedar yang sebenarnya diberi kelebihan untuk menguraikan kelelahan.

… and you. Maybe not to everyone, but to me… most of the time, you always know the right things to say….. in your own odd-way… XD

Thank you.


laaa... sikit ja dedikasi? haha.. jadi laaa...

No comments: