Thursday, March 11, 2010

Bintang

Hahaaa.. I have no idea why am I posting this video... cuma Oya tiba-tiba ungkit suatu tragedi my phone berbunyi dalam lecture hall dan ringtonenya lagu ini (kalau tak silap)... I couldn't really remember... tp rasa macam comel pula dgr lagu ni... I guess suara budak yang mula2 tu ja kot!


Tapikan, berkaitan bintangkan, semalam balik kelas lewat, sampai rumah dalam lingkungan pukul 12... bila dongak ke langit, subhanallah! bintang sangat banyak, ada yang berkelip-kelip... benarlah, bintang itu perhiasan langit...! manusia yang seperti bintang menghiasi hidup...! tapi bintang juga senjata rejaman syaitan... dan manusia 'konon'-bintang juga senjata kemusnahan hidup... seperti mana elemen alam yang lain, padanya tersimpan rahsia, bahkan sebuah surah dituruankan dgn namanya...

I think, I unconsciously fancy 'bintang' in many ways... I named my second hard drive as 'bintang' and I don't know why I did that...

I refer to some important people in my life as bintang as well... they are those that shine in my life... like mom and dad... my brothers and sisters.. and...

I wish that I could be a sparkling bintang to others too...

Frustla, tangkap gambar langit berbintang, bila tgk balik hitam ja... waa, ni nak beli dslr ni!

4 comments:

enjelinajolipit said...

bagaimana pulak bintang realiti tivi? hahahha

Anonymous said...

lagu ni mmg best..

KIAMBANG said...

tu bukan bintang ina... tu lampu kalimantang...

comel dan best kan en/cik anon...

Anonymous said...

encik.. yep.. suare budak tu comel..