Sunday, December 27, 2009

December

Ada orang tulis pasai tahun baru, nak tulis juga la... hehe…

Shut open, shut open (pejam celik, pejam celik), year 2009 is ending soon… Oh, how fast time flies! When you are in wait for something, a moment is like forever… but once it’s over… you’ll feel surprised of your endurance… haha…

I like making resolution, it’s good to have goals, though I rarely achieve them and most of the times, I forget about it after going through half of the year… hahaa. What’s the point of having anyway? Well, at least, for half of the year (if I follow through) I earn some benefits from my resolution…

org kata azam jangan bagitau org… but I’m letting one of my new year resolutions to be known so that if I don’t keep to that… you can karate me… ok, I want to keep my phone bill low (read; I want to save some money)…hahaa… I really shouldn’t spend up to 300AUD each month for phone calls… aaaa, tapi nanti rindu kat mak ayah… takpa, I’ll learn to use calling card or voip or anything alike…

Oh, December is such a romantic month… ramai sungguh orang kahwin… well, I did not attend many weddings but my parents surely did… (nak pergi satu pun jenuh pujuk)..but if you are on facebook, you’ll notice that on average of 1-2 days, there will be someone uploading wedding photos, it’s either their wedding or going to a wedding…

Speaking of wedding, a friend of mine wrote such a hilarious post of her dream wedding… I had never heard of anyone who wished to do such…I left SMKA Al-Irsyad when I was form 4… and I would say that out of all schools that I went, Irsyad kept my best memories… but I never really being fond of any school…not even Irsyad… hahaa… betul ka Ina nak buat macam tu? Kagum2… if I were to write mine… nothing substantive will come out… hahaa.. tak apalah, takmau fikir...

babai~


Saturday, December 26, 2009

OK!

Assalamualaikum wrbkth…
Sidang jumaat yang dirahmati sekalian…
Ehhh.. tertulis pula apa yang kedengaran dari corong masjid berdekatan… ya kaum Adam sekalain, silalah kalian ke masjid segara… (bagi kawasan yang sudah masuk waktu solat fardhu zohor)… khatib sudah mahu memulakan khutbah…
Ah, sudah seminggu di tanah air… What more can I say… happiness is eating mum’s cook! Ahaha… well, it’s not just about food… it’s about seeing those faces… faces that I’ve been missing for a whole year… It’s good to be home… =) It’s good to be close to those who you love and love you…
Hari tu sebelum balik, ada plan nak kerja… herm..it turns out that I’m a bit sick right now… also, my brother suggested that instead of going to work… I should stay home and write… tapi nak tulis apa? Novel? Ahaaa… I lost count of how many times I’ve tried… well, I haven’t given up..it’s just that… I don’t feel like writing such at the moment… cerpen? Drama? Ahhha…tak tahulah…
Lack of inspiration? Ohh, for God sake… I have too many indeed… I’m easily inspired, seriously… especially by those who are close to me… and it motivates me even more when my inspiration writes about me… haha…
Anyways, I should keep on trying…
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Throughout our lives, we encounter many and many choices… and in many occasions, we only stand a chance to decide upon a matter… opportunity rarely strikes twice…whenever we decide upon one thing, we renounce other chances… it always scares me to decide… but not to decide is also a decision, a stupid one!... ahaa… and as a muslim, we are even taught to ‘istikharah’… It convinces your heart upon any decision that you made…
Once we decide upon a matter… We plan and act upon the decision… but a muslim heart must always remember that Allah is the Master Planner of all things…
Oh, my big brother has just come to my room… staring at me oddly and said “awat adik makin huduh? Dulu kecik-kecik comel sikit” sampai hati dia! Humph! Lepas tu ajak org makan nasik… ok… babai~

Saturday, December 5, 2009

Life

Life is a profoundly random business. Well, not that I have no faith in qada’ and qadar… in fact, I devotedly trust in those, it is one of the six pillars of faith. I strongly believe that everything is written… every single thing that is happening in our lives is in fact, is written above… But only He knows the record…

So, for us, life is full of surprises… bad things, good things… happen in many ways… and we rarely able to anticipate what’s going to happen in the future. We know not, what Allah has kept in His provision for us, happiness and grief are a mystery that is only revealed when it happens… it’s just; in many situations… things happen so randomly. That’s how I feel... and I shall be grateful… because of this randomness… I feel life is beautiful… and less boring... =)

It’s is a good thing to listen to your second thought… as for me, I find second thought is more rational than the first thought… First thought tends to be very emotional, lack of consideration and insincere. It’s good to contemplate over and reevaluate the situation before coming up with any kind of decision, or maybe just reconsider the decision made on your first thought…if there is any room for change, do it. It’s not about being indecisive; it’s about assuring one heart… a human heart flutters and shivers easily, therefore… a confidence is necessary, it gives birth to faith.

I don’t know what tomorrow will bring… but I’m ready to give and take, inshaAllah… as life is full of surprises…

Cheers everyone…. Smile to a surprising future!

Tuesday, December 1, 2009

Makhluk Progresif

Manusia.
Kita makhluk progresif. Atas sebab itu, kita berubah-ubah… hati, perangai, rupa… perubahan terbesar adalah pada hati… hati yang berubah, membuatkan sikap juga berubah…dan dalam banyak keadaan, turut diikuti dengan penampilan. Ada orang tak mahu berubah, cuba menentang segala perubahan… well, you can be like Miss Havisham in Great Expectations… you can stop all the clocks in you possession… but you can never halt time… or maybe you can cover up you wrinkles with botox or thick foundation and powder, you can dye your graying hair… tetapi untuk setiap saat yang berlalu, kita tetap semakin tua… dan akhirnya, kita akan berubah.. dari makhluk hidup, menjadi jasad tak bernyawa… tinggal ruh yang akan bertamu di hadapan Pencipta….dan mati itu pasti…

Harapan.
Harapan wujud dalam banyak peringkat dan keadaan. Orang yang selalu bangun tidur lewat, berharap esok dapat bangun lebih awal, orang yang jatuh cinta hari ini, berharap akan dapat menikahi cintanya, seorang pelajar senibina, berharap dalam tempoh sesudah tamat pengajiannya, dia akan menjadi arkitek…. Dan harapan tertinggi, setiap muslim…pasti mengharapkan syurga Penciptanya… syurga yang tertinggi, Al-Firdaus.

Perubahan.
Apakah jenis perubahan yang diharapkan? Jiwa yang normal, pasti mengharapkan perubahan yang positif. Mahu jadi baik dan lebih baik. Ada orang kata, it’s not about ‘mahu jadi baik’… it’s about ‘kena jadi baik’… well, I think both are necessary. Pertama, kita tahu… Kedua, kita sedar… Ketiga, kita mahu… Kalau hendak seribu daya, buat seribu cara… Cumanya, untuk berubah kita memerlukan kekuatan… dan kekuatan itu datang dari Tuhan, selalunya melalui persekitaran… bagi sesetengah orang, apa yang diperlukan bukan seorang jurulatih di hadapan untuk memberi arahan bagi segala tindakan… tetapi seorang teman, yang sama-sama berpimpinan tangan ke arah kebaikan yang diinginkan. Bersama-sama mencari dan memahami… bersama-sama mempersiapkan diri untuk perubahan terbesar dan mencapai harapan tertinggi.

Pilihan.
Setiap hari kita dihadapkan dengan pelbagai pilihan. Mahu pakai baju apa, mahu makan apa, mahu suka siapa… Dan kata orang, ukur baju… biarlah di badan sendiri… bukan sahaja saiz, tapi juga corak dan warna… kadang, dua beradik pun boleh berbeza warna kulit, sekalipun sama saiz badannya… baju yang sesuai dikenakan oleh kakak, belum tentu sesuai untuk adiknya… dan sepanjang perjalanan hidup ini, citarasa juga berubah-ubah… lalu pilihan juga berubah… tapi ada jenis pilihan yang tidak ditelan zaman… misalnya sepasang kasut yang sesuai untuk pelbagai majlis, formal atau santai.. juga memberi keselesaan… Atau mungkin pilihan yang berubah sama dengan kita… seperti tali pinggang banyak lubang… sudah makin montel pun masih boleh terus dipakai… Ada orang pandang jauh, buat pilihan untuk masa depan… misalnya, membeli suit mahal untuk interview tiga tahun lagi… sekarang tak boleh dipakai, sudah tiba masanya… sudah tidak muat pula…

Realistik
Apapun, kita harus realistik… berpada-pada… buat pilihan yang kena… letakkan matlamat berperingkat… sedikit demi sedikit, kita berusaha ke arahnya… bersama… sambut tanganku… dan kita bergerak sama ya…

Sekian.